Burnout en positief teleurgesteld …

Burnout

Ik kwam bij Cesto Coaching om redenen van een burnout en ik geen energie kon vinden om op te kunnen laden.

Burnout coaching is geen platgelopen standaard traject

Verrassend is de manier waarop Cees bij mijn burnout coaching doorgrondt wat de problemen zijn. Hij probeert je via zelfreflectie te wijzen op een andere gedachtegang, aanpak of gedrag. Vooral de rust is opvallend, daar word je zelf ook rustig van.

Via boeken, films en gesprekken geeft Cees je inzicht in eigen gedrag en mogelijkheden hier aanpassingen te vinden. Ik vind dat Cees dit heel goed doet en niet een platgelopen standaard burnout coachingstraject volgt. Er zijn meer handvatten aangereikt om mezelf te beschermen en te ontdekken hoe ik beter met mijn burnout kan omgaan.

Weer ” de oude ” willen worden

Cees en ik hebben een aantal jaren opgetrokken om te zien of ik weer de oude kon worden. Bij mij bleef en blijft het een lastig verhaal ik blijf namelijk maar heen en weer slingeren in energie en stemming. Het gebruik van de nodige medicatie zorgt ook voor een stuk rust maar tevens voor gebrek aan energie.

Vooral het gebrek aan energie ondanks proberen en proberen en proberen kom ik door mijn burnout maar niet uit het energiedal. Ik zal er vooral mee moeten leren leven dat ik niet in staat ben om te vertrouwen op lijf en vooral ook dat ik niet weerbaar genoeg ben in stress situaties. Het is bij mij dus chronisch en probeer ieder keer alles om er weer uit mijn burnout te komen.

Een eigen bedrijfje opzetten …

Ik heb zelfs geprobeerd om in Amersfoort een eigen bedrijfje op te zetten waarmee ik mezelf kan uitdagen om in een dagelijks patroon te komen. De oneerlijkheid van de mens en de druk die men zet is door mij niet begrepen. Ik word heel verdrietig van mensen die werkzaamheden laten verrichten en hier niet voor betalen of omgekeerd mensen die samen met je werken en oneerlijk zijn en je in de rug steken en daarna een extra rekening presenteren.

Dit soort ervaringen voeden mijn burnout, want wederom ben ik nu zo teleurgesteld door mensen die alleen aan eigen belang denken en zich in eerste instantie voordoen als behulpzaam, maar zodra het net iets anders gaat los barsten in woede, hebzucht en ander vervelend gedrag.

Ik heb geen energie meer en heb mijn vertrouwen in mensen om mij heen behoorlijk verloren. De batterij is weer leeg en ik heb het gevoel weer terug bij af te zijn.

Ik twijfel hevig om door te gaan met het opzetten van mijn bedrijfje …

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz