De pelgrimstocht naar een nieuwe baan

Mijn zoektocht naar een nieuwe baan

Tot mijn verrassing kreeg ik van de gemeente Amersfoort in mijn zoektocht naar werk voor mijn re-integratie een Personal Business Coach: Cees Stokman van Cesto Training & Coaching uit Leusden. In ons eerste gesprek stelde de vraag van Cees : “Hoeveel waarheid kan je hebben?” me direct op scherp. Een open, eerlijke, confronterende maar ook uitnodigende vraag vond ik het, recht naar mijn hart.

Mogelijke perspectieven

Het werd het begin van een bijzondere reis, een pelgrimstocht zou ik bijna zeggen. Op zoek naar mogelijkheden, inspiratie, hobbels en valkuilen, handvatten, gereedschap, steun- en oplaadpunten met Cees als gids. Die dan weer naast je loopt, vóór of achter je, soms recht tegenover je. Wijzend op wegen, mogelijke perspectieven.

Steeds vragend of dit de weg is die je wil gaan; of de manier waarop je die gaat prettig is en effectief voor waar je naar toe wilt. ” Weet je waar je naar toe wilt, omschrijf het eens … ”

Een coachingsreis naar een nieuwe baan

Ik heb veel geleerd op deze coachingsreis. Opnieuw leren kijken naar wie ik ben, kan en wil. En hoe ik mezelf presenteer. Hoe dat vaak niet klopt met hoe ik mezelf in wezen ervaar. Ook hoe ik dat weer meer kloppend kan maken, zo meer in balans kom en effectiever naar buiten kan treden. Of minder schrik, in paniek hoef te raken als ik uit balans raak.

Hiermee is mijn zelfvertrouwen gegroeid en heb ik weer stappen durven zetten richting een nieuwe baan. Keuzes durven maken die ik voorheen veel moeilijker of niet zou hebben gemaakt. Uit angst of op grond van een verkeerd beeld van wie ik ben, kan en wil.

Een nieuwe baan !

Na een jaar “ in de bijstand ”, levert mijn reis een nieuwe baan op ! Weliswaar een tijdelijke, en inhoudelijk nog niet mijn droombaan, maar daar gaat het me nu niet om. Het is een nieuwe baan binnen Amersfoort die past bij mijn draagkracht en mijn persoonlijke leefomstandigheden. Op 10 minuten fietsen van mijn huis. Weer mensen en hectiek om me heen en mijn eigen geld verdienen. Heerlijk!

Bedankt, Cees. Je manier van re-integratie coaching was precies wat ik nodig had en niet alleen voor het vinden van werk.

Een Afrikaanse mondelinge traditie zegt:

 “ Het doel van onze reis en van onze zoektocht bestaat erin het mysterie dat leven heet te ontdekken ”

De gesprekken, muziek, films, teksten, boeken, reacties via de mail zijn zeer waardevolle bagage geweest en geworden op mijn (verdere) reis en zoektocht.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz