Gelijkgestemden vinden

Nadat ik als Arts / Manager gezondheidszorg (50+) enige maanden werkloos was, heb ik voor mijn re-integratie contact gezocht met Cesto Training & Coaching uit Leusden. Naar volle tevredenheid bleek later en ik ben dan ook heel blij dat mijn pad dat van Cesto gekruist heeft. Het gekke is dat de coachen in basis alleen maar uit een serie van gesprekken bestaat. Waarbij Personal Business Coach Cees Stokman mijn natuurlijk (al) het werk laat doen, het gaat tenslotte om jou als persoon en wat JIJ wilt in dit leven.

Een persoonlijke presentatie

Als eerste moest ik mijn CV laten zien. Niets op aan te merken, maar er ontbrak echter één H. Cees sprak over de 3 H’s Hoofd,  Handen, Hart. Met name de laatste (niet de minst onbelangrijke) ontbrak in mijn CV. De 1e opdracht was dan ook om het HART in mijn CV te schrijven. Dat lijkt eenvoudig, maar dat was het absoluut niet. Het mooie is dat je eens heel anders naar je CV kijkt, een hele klus !

Gelijkgestemden vinden

Vervolgens heeft Cees mij overtuigd dat je niet te veel alleen naar de functie-inhoud moet kijken, maar dat je vooral op zoek moet om gelijkgestemden te vinden, hij heeft daar in gelijk. Als je na een halfjaar nog geen vooruitzicht hebt op een functie en veel brieven ontvangt waarin het woordje ‘helaas’ vermeld staat zakt de moed je in de schoenen. Cees wist je elke keer weer erop te wijzen, dat je geen zorgen moest maken om een functie, of je inkomen, maar dat je je zorgen moest maken om gelijkgestemden te vinden. De uitstraling van je CV en brief moeten je daar bij helpen.

Jezelf leren kennen

Ik heb ook besproken of ik voor mij zelf wilde beginnen. Dat proces is heel goed om jezelf te leren kennen. Als je wat ouder bent en je bent werkloos, ga je terug kijken. Je hebt een hele periode bij bedrijven gewerkt waar natuurlijk niet alles over rozen ging. Er werd echter goed door Cees gespiegeld wat een eigen bedrijf inhoudt. Vele teksten voor een eventuele website werden geschreven. Het proces van zelfstandig zijn en je boodschap goed naar gelijkgestemden ‘klanten’ willen overbrengen is een heel arbeidsintensief proces, waarbij Cees uitstekend de goede punten wist te belichten en je met de neus op de feiten duwde.

Een nieuwe baan, een nieuwe toekomst.

Al met al een hele nuttige periode waar ik rijker uit gekomen ben en met vreugde naar terug kijk. Ik heb niet alleen een nieuwe baan gevonden als medisch adviseur bij een groot internationaal farmaceutisch bedrijf, maar ben ook persoonlijk een stuk gegroeid. Ik denk dat iedereen er zo wel over denkt na door Cees te zijn gecoacht.

Mensen die bij Cees beginnen kunnen bijna zeker zijn van een nieuwe mooie toekomst. Je moet er zelf natuurlijk wel hard voor werken. Cees zal je daarbij zeker goed ondersteunen.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz