Ode aan Charlie Chaplin

Cesto Coaching Leusden - Charlie ChaplinToen ik echt van mijzelf begon te houden begreep ik, dat ik altijd en bij elke gelegenheid op de goede plek ben en dat alles wat er gebeurt goed is en vanaf dat moment had ik rust.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” acceptatie ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden erkende ik dat emotionele pijn en leed waarschuwingen waren om niet tegen mijn eigen waarheid in te leven.

Vandaag weet ik – dat is wat men ” authentiek ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden begreep ik hoe kwetsend het is als ik mijn wensen aan een ander opdring, terwijl ik weet dat de tijd daarvoor nog niet rijp is.

Vandaag weet ik – dat is wat men ” respect ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt te verlangen naar een ander leven en kon ik zien, dat alles om me heen een oproep tot groei was.

Vandaag weet ik – dat is wat men ” rijpheid ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt om mijn vrije tijd te stelen en gestopt grote projecten voor de toekomst te ontwerpen. Tegenwoordig doe ik alleen dat waar ik plezier en vreugde uit schep, dingen waar ik van houd en die mijn hart raken, op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” inzicht ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden heb ik me vrij gemaakt van alles wat niet gezond voor me was – voeding, mensen, dingen, situaties, en van alles wat mij steeds weer naar beneden trok, weg van mezelf.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” eigenliefde ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden ben ik er mee gestopt altijd gelijk te willen hebben, op deze wijze heb ik minder vaak ongelijk.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” eenvoud ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden heb ik geweigerd om in het verleden te leven en me zorgen te maken om de toekomst. Nu leef ik op het moment waar de dingen gebeuren, en op deze wijze leef ik elke dag zoals die is bedoeld.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” perfectie ” noemt.

Toen ik echt van mijzelf begon te houden erkende ik dat mijn manier van denken mij ziek kan maken. Toen ik de kracht van mijn hart toeliet kreeg mijn verstand eindelijk rust.

Vandaag weet ik – dit is wat men ” wijsheid van het hart ” noemt.

Wij hoeven niet bang te zijn voor conflicten en problemen met onszelf en met anderen, want soms botsen zelfs de sterren op elkaar en er ontstaan nieuwe werelden.

Vandaag weet ik: DIT IS HET LEVEN!

Charlie Chaplin, 1889 – 1977

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

 

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz