Re-integratie na Burnout

Ik heb een zware burnout gehad. Na een half jaar thuis gezeten gedurende zes maanden beetje voor beetje opgebouwd door 8 uur per dag te werken. Ver onder mijn niveau, en met zo min mogelijk druk. Mijn contract werd voor een half jaar verlengd, maar was daarna nog steeds onder mijn niveau aan het werk. Zodoende kwam ik in contact met de burnout coaching van Cesto Training & Coaching uit Leusden.

Burnout en bewust worden

Afhankelijk had ik mijn twijfels, maar door coaching van Cesto, leerde ik steeds beter met mijn burnout om te gaan. Ik kwam in contact te staan met mijn verdriet en pijn; hierdoor nemen de angsten en spanningen af. Door de burnout coaching die Cesto mij aanreikte en de twee boeken zeer leerzame boeken, leer ik me steeds meer bewust te worden hoe mijn stemmingen gedachten en emoties werken.

Acceptatie en een nieuwe baan

In het begin ging ik te fanatiek met de materie om waardoor het denken het weer overnam. In de boeken wordt veel gesproken over overgave en dat komt overeen met mijn levenswijze: Overgave aan (Allah) en wat voor je bestemd was en is. Te accepteren en niet in conflict met jezelf te zijn. Ik bid (mediteer) ook veelvuldig. Naast deze bewustwording sport ik veel probeer goed water te drinken en eet steeds meer fruit.

Ik ben sinds 6 weken aan het werk en zie dat het verleden nog in me zit; beetje bij beetje win ik vertrouwen en durf ook steeds meer te zeggen als ik dingen te zwaar vind. Ik ben op dit moment wel wat gespannen, maar dat zal te maken hebben met de combinatie van nieuwe baan, veel nieuwe collega’s en een nieuwe takenpakket waarmee ik moet werken.

Nieuwe kijk

Ik raad ieder ander die een burnout heeft gehad de Personal Business Coaching van Cesto aan. De adviezen en de boeken waarmee ik werkte zijn een wezenlijke aanvulling geworden om dingen toch anders te bekijken. Er zijn veel coachingstechnieken en manieren die je kan gebruiken om geestelijk sterker te worden. Om zo je gedachten te laten zijn voor wat ze zijn; enkel en alleen gedachten.

Door de burnout coaching heb ik een beter kijk op mezelf en heb ik weer de moed opgepakt om met begeleiding een baan op te pakken.

Laatst vroeg ik mijn vrouw of deze coachingstechnieken bij mij wat vooruit gang hebben gebracht. Zij antwoordde daarop dat het wel wat heeft veranderd. En dat ik in het verleden veel moeilijker had.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz