Faalbaar vorderen naar zelfstandig ondernemerschap

In januari werd duidelijk dat de deskundigen bij het UWV mij nog niet sterk genoeg vonden om aan het werk te gaan en maakte dat ik na het aflopen van de ziektewet in de WIA kwam. In eerste instantie vond ik het moeilijk te accepteren dat ik nog niet zo ver was, later heb ik me daar toch bij neer kunnen leggen. De gesprekken met Personal Business Coach Cees Stokman van Cesto Training & Coaching uit Leusden zorgden ervoor dat ik beter over mezelf kon gaan nadenken en dat ik met kleine stapjes en korte doelen enigszins vooruit kon komen.

Op weg naar zelfstandig ondernemerschap

Langzamerhand werd steeds duidelijker dat zelfstandig ondernemerschap beter op mijn pad past dan het vinden van een nieuwe werkgever. Ondanks dat heb ik toch mijn sollicitaties gedaan, werd ik veelal afgewezen op een te compleet cv en afgeserveerd als overgekwalificeerd; lees te oud dus te duur. Diverse keren bij headhunters gezeten en het CV was aantrekkelijk, maar men zocht mij maar dan als 20 jarige en voor dito inkomen. Erg frustrerend iedere keer en kreeg vaak het advies u moet voor u zelf gaan beginnen of ik werd voor lange tijd aan het lijntje gehouden.

Plannen voor ondernemerschap krijgen vorm

Langzamerhand kregen mijn plannen tot zelfstandig ondernemerschap meer vorm en ontwikkelde het met de hulp van vragensteller, mentor en vraagbaak van mijn Personal Business Coach Cees Stokman tot concrete doelen. Zo kwam het 4 maanden geleden zover dat een voor mij zeer bekende partij borg wilde staan voor startkapitaal als ik mijn plannen beter kon uitwerken en na een bezoek aan de accountant kan ik nu rekenen op boekhoudkundige en financiële en fiscale ondersteuning. Ook de gesprekken met de ontwerpers verlopen steeds beter en het ziet er nu zonnig uit voor de toekomst.

Faalbaar vorderen

Onlangs kwam het bericht van het UWV dat Cesto Training & Coaching nog een periode mag blijven coachen bij het vormgeven aan mijn zelfstandig ondernemerschap, dat lijkt me een geweldig goed plan !

Natuurlijk ben ik nog niet waar ik wil zijn maar ik heb nu wel focus waar het naar toe moet en met ups en downs ga ik toch vooruit. Al zit de medicatie nog wel eens in de weg zonder is nog slechter dus langzaam vooruit is het credo. Via het RIAGG krijg ik ook nog begeleiding in onderzoek naar de juiste medicatie en hulp om de energie dips sneller te boven te komen.

Ik hoop dat Cesto me de komende periode verder zal begeleiden in het houden van focus op de ingezette doelen van mijn zelfstandig ondernemerschap, het bewaken van mijn energie en het sneller leren verwerken van tegenslag en teleurstelling, rust in het hoofd en leren doorzetten ondanks tegenslag, vasthoudendheid en zelf discipline, feedback in ondernemersvraagstukken.

Toekomstplannen

Het plan is om het eerste kwartaal 2013 klaar te zijn voor mijn zelfstandig ondernemerschap en er gezorgd kan worden voor een gezond stuk inkomen waardoor ik minder hoef te leunen op het uwv. Het jaar 2012 wordt verder uitbenut voor het opzetten en meer in mijn eigen energie te komen waardoor dit alles mogelijk kan worden.

Een ding staat vast ik voel me een stuk beter dan jaar geleden en het gaat langzaam maar zeker de goede kant weer op. Ik ben trots op mezelf dat ik weer uit een duister gebied ben gekomen en op eigen kracht mijn dagen kan indelen en productief kan maken.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz