Reintegratie en frustaties ….

Als je niet weet wat verlies is, kun je ook nooit echt iets winnen!

Via de gemeente Amersfoort kwam ik voor mijn reintegratie coaching bij Cesto Training & Coaching uit Leusden. Na het verlies van goede baan, mijn huis, auto en mijn laatste restje zelfreddendvermogen, was ik ten einde raad. Een WW-uitkering is nog tot daar aan toe, maar een beroep moeten doen op bijstand als hoogopgeleide, ervaren Sales Manager van (op dat moment) 35 jaar? De schaamte voorbij (…)

Reintegratie en frustraties

Tijdens de eerste sessies reintegratie coaching kwam alle frustratie eruit en Cees luisterde, bleef rustig en velde nimmer een oordeel. Lang weggestopte en opgestapelde emoties kwamen ook zeer hevig opborrelen en ik werd op een hele duidelijke wijze met mezelf geconfronteerd. Cees wist helder uit te leggen dat een mens ook buiten zijn of haar schuld feilbaar kan zijn en voor mij als perfectionist was dit iets nieuws.

Je kunt niet overal invloed op uitoefenen in het leven, en ik heb veel te lang aan zaken getrokken waar ik geen invloed op had en mijzelf veel te veel van de buitenwereld aangetrokken. Nog belangrijker voor mijzelf is het leren accepteren van zaken die eigenlijk niet te accepteren zijn en dat lukt mij nu heel behoorlijk. Vraag me niet hoe maar aan Cees heb ik meer gehad dan aan een jaar lang psychotherapie (zonder medicatie).

Een hoge privéschuld bij de bank die ik de afgelopen 10 jaar had opgebouwd werd ook zeer nijpend en heb mij aangemeld bij de schuldhulpverlening en het WSNP-traject is voor mij begonnen.

Een nieuwe baan !

Na precies 3 (!) jaar zonder werk ( waarvan 2 jaar volledig in het teken stond van sollicitaties, gesprekken, presentaties en talloze afwijzingen ) kan ik mijn reintegratie coaching nu afsluiten want ik ben aangenomen bij een leuk ICT-bedrijf en start ik zeer binnenkort om daar de sales & marketing te gaan doen. Op eigen kracht weer vooruit om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen en ontplooien en proberen niet teveel meer achterom te kijken.

Mijn levenslust weer terug

Ik heb mijn levenslust weer terug, weet dat ik over ruim 2 jaar helemaal schuldenvrij ben en hoop in mijn nieuwe werkzaamheden bepaalde voldoening te gaan vinden die in het verleden duidelijk heeft ontbroken. Ik maak me in ieder geval niet heel veel zorgen meer want uiteindelijk begint het leven pas bij 40 !

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz