Eigen bedrijf gestart in paardencoaching

De re-integratie coaching met Cesto Training & Coaching uit Leusden is erg nuttig geweest. Personal Business Coach Cees Stokman wist me gaandeweg heel duidelijk inzicht te geven in een stukje zelf ont – wikkeling dat ik nog door kan maken, moet maken om zo:
1. bij mijn kern, het echte te blijven, zodat ik in mijn kracht sta en ‘weet’ dat ik het kan en
2. me te realiseren dat het werk dat ik binnen mijn bedrijf, ook over mezelf gaat.

Vluchten in kennis

Zo kwam in een coachingsgesprek naar voren dat ik, als ik mezelf bijvoorbeeld plaats in de situatie van een lezing die ik wil gaan geven, nog een stuk onzekerheid en twijfel aan mijn kennis over paardencoaching tegenkom. En dat ik in zo’n situatie, wanneer de onzekerheid toeslaat, de weg kwijt raak en de paniek toeslaat. Ik zoek dan mijn toevlucht in allerlei technieken, theorieën of in het geval van de Try-out workshop mijn werkmap.

Cees heeft me duidelijk laten zien dat ik op zo’n moment denk dat die map of de theorieën die ik dan aangrijp, mijn houvast zijn, maar dat is het juist niet. Het is mijn toevluchtsoord, ik grijp naar iets (nu even geen snoep of sigaret!) om mijn onzekerheid te negeren en te omzeilen en het daarmee juist te voeden en groter te maken.

Dus de map symboliseert iets: mijn onzekerheid en ik hoor de kritische stemmen van mijn moeder en mijn broer, zie je wel je kan het niet (het is niet waar, je kan het zelf niet, dus is wat je beweert ook niet waar). Hmmm. Stop het verhaal! En voed het ware!

De map (of voorheen, en soms nog! Eerlijk is eerlijk, voedsel) staat symbool voor iets dat in mijzelf gevoed moet worden, in liefde. Waar heb ik nu werkelijk drang naar? Innerlijke geborgenheid, vertrouwen, liefde voor mezelf, voor mijn innerlijk, mijn authentieke zelf. Ik maak haar belachelijk door het vertrouwen in haar te verliezen.

Wees lief voor haar, voed haar met liefde, muziek, de dingen die je graag met je paard doet en met je gezin. En van daaruit ook de mensen om je heen (en dus je cliënten) inspireren hetzelfde te doen. Dát is wat je nodig hebt! En ook, een steun in de rug, letterlijk en figuurlijk. Van mijn partner, de omhelzing, de sterke armen die mij opvangen in tijden van wankel zijn (zoals nu), maar ook de steun van binnenuit, steun jezelf, het is waar! In liefde.

Paardencoaching als middel

En het paard is niet het doel, niet de map, paardencoaching is het middel (voor mij en voor mijn cliënten) om die liefde, die steun te ervaren in het hier en nu, in het samenzijn met het paard (niet zozeer in het samen dóen).

Volgens mij hebben we in zeer korte tijd (het is pas het 2e coachingsgesprek!) de kern al bereikt en ik weet dat als ik dit stukje in mezelf kan helen en bewust kan blijven onder alle omstandigheden van mogelijke soortgelijke processen. Ik wil nu mijn bedrijf in paardencoaching goed van de grond krijgen, vanuit mijn kern, mijn waarheid, mijn essentie.

Dank je Cees, je brengt je met je coaching op een effectieve en liefdevolle wijze tot diepe inzichten.

En ja, dat is heel belangrijk! Practice what you preach.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz