Coaching bij een slepend arbeidsconflict …

Vastgelopen door arbeidsconflict

Vorig jaar liep ik door een arbeidsconflict als leerkracht helemaal vast bij de onderwijsinstelling waar ik tot dan werkte en vervolgens werd ik ontheven uit mijn functie als docent Nederlands. Dit gebeurde vlak voor de zomervakantie, en werd na een kort gesprek gematched met een ander college in een andere gemeente 20 kilometer verder.

Protest

Ik heb daar onmiddellijk protest tegen aangetekend; ongenuanceerd en kort door de bocht. Daar heeft mijn werkgever niets mee willen / kunnen doen en heeft dan ook niet gereageerd op mijn protest.

Later ben ik toch gestart als leerkracht en dat liep helemaal niet goed. Ik bleef bij mijn protest en het college wist daar geen raad mee. Tussen mijn directe manager en mij liep het niet, en ook met de Nederlands docente ging het niet goed.

De zaken op een rijtje

Toen ik me weer had ziek gemeld, kreeg ik Business Coach Cees Stokman van Cesto Training & Coaching uit Leusden aangeboden om dit arbeidsconflict op te lossen; en met Cees heb ik de zaken op een rijtje gezet waar ik tegenaan liep zoals:

  • Een ongenuanceerde plaatsing
  • Geen, of het ontbreken van een goed inwerkplan
  • Oude zaken die maar niet opgelost werden zoals overuren, vakantiedagen …
  • Afspraken over gedwongen mobilisatie niet werden nageleefd; zelfs ontkend
  • Het ontbreken van vertrouwen aan beide kanten

Ook werd duidelijk dat mijn werkgever niet op de plaatsing terug wilde komen en vond dat zij geen fouten hadden gemaakt.

Een nieuwe start

Met Business Coach Cees heb ik, door middel van een aantal coachingsgesprekken, mijn positie opnieuw bekeken en me beraden over wat voor mij de beste manier was om met dit arbeidsconflict om te gaan.

Ik ben toen akkoord gegaan met een inwerkperiode van 2 maanden en daarna toch een nieuwe start op een voor mij nieuwe locatie. Het was, zeker in het begin, een wankel vertrouwen dat opnieuw al snel spaak liep. Ik heb mij opnieuw ziek gemeld.

Na een week heeft er een gesprek plaats gevonden met de mijn manager, personeelszaken en ik zelf waarbij Cees het gesprek heeft geleid. In dat gesprek is er vertrouwen uitgesproken over mijn functioneren, waarna heb ik mijn werkzaamheden weer heb hervat.

Relativeren

De coachingsgesprekken met Cees hebben mij zeer geholpen om te relativeren, mijn positie te bepalen en om op verschillende manieren tegen de problemen aan te kijken. Zonder coaching was dit arbeidsconflict denk ik niet opgelost en was ik waarschijnlijk afgehaakt.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Management / Executive Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 

Lees HIER wat klanten vinden van Cesto Training & Coaching Leusden

 

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz