Door Personal Business Coaching weer een baan als commercieel manager

Na een periode waarin ik manager ben geweest bij een Luchttechnisch bedrijf, ben ik geheel tegen mijn verwachting in werkloos geworden Een functie waar ik overigens door Cesto Training en Coaching uit Leusden enige jaren geleden eerder was geïntroduceerd tijdens een outplacement.

Na verschillende sollicitaties ben ik een aantal keren op gesprek geweest bij diverse bedrijven; maar zonder het gewenste resultaat. Uiteindelijk heb ik met toestemming van het UWV een eigen bedrijf opgezet in de Werving & Selectie voor personeel in de installatietechniek. Ondanks alle inspanningen was dit initiatief helaas niet voldoende rendabel.

Een uitzichtloze situatie

Omdat mijn WW uitkering langzaam maar zeker ten einde liep werd de druk om aan het werk te komen steeds groter. Een uitzichtloze situatie waarin ik steeds meer aan mezelf ging twijfelen. Er zijn in die periode veel suggesties gedaan van mensen uit mijn omgeving, zoals je CV naar beneden aanpassen zodat je op banen kunt solliciteren beneden een bepaald niveau, maar dat voelde niet goed.

Terugbrengen naar de essentie

Zodoende heb ik weer contact opgenomen met Cesto Training & Coaching uit Leusden. We hebben een aantal sessies personal business coaching gepland in een sfeer waardoor ik me snel weer beter voelde. Cees heeft een unieke eigenschap mensen op hun gemak te laten voelen en zaken – hoe groot of hoe klein ze ook zijn – terug te brengen naar de essentie.

Tijdens de sessies personal business coaching komen er inzichten, die je kent, maar weggestopt en / of verwaarloosd zijn. Mijn ervaring is dat hoe langer je in het bedrijfsleven actief bent, hoe meer je ook een bepaald beeld van jezelf ontwikkelt – ik ben dit, ik kan dat, en ik doe het zo. Zo heb ik me altijd gered, dus nu toch ook!?

Gelijkgestemden vinden

Personal Business Coaching heeft mij de inzichten gegeven, waarmee ik heel goed naar mezelf kon kijken om uit te vinden wat ik nu eigenlijk precies wil, waar ik sterk in ben, wat mijn kunstje is, bij wat voor een bedrijf ik graag zou willen werken en met welk voor soort mensen. Gelijkgestemden vinden dat was het toverwoord. Mensen die je “aard” herkennen. Om met gelijkgestemden in contact te komen heb ik geleerd mezelf meer te laten zien en ben ik mijn CV en een persoonlijke presentatie meer vanuit mijn hart gaan doen.

Hierna is het heel snel gegaan en ga ik als Commercieel Manager beginnen bij een bedrijf in de Bouw en Installatiewereld.

Het juiste perspectief

Cees heeft me door zijn Personal Business Coaching geholpen zaken weer in het juiste perspectief te krijgen en oude denkpatronen om te zetten in een nieuwe zienswijze waarmee ik mezelf op een andere – meer eigen – manier succesvoller kan presenteren.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz