Een nieuw bestaan; vanuit passie een eigen bedrijf gestart.

Na een vrij lange periode WW en vervolgens bijstand, waarin het mij maar niet lukte een baan te vinden, onder andere in de weg gezeten door een scheiding van vrouw en kinderen en een koffer vol afwijzingen, besloot mijn begeleidster bij het UWV in Amersfoort mij eens in contact te brengen met Personal Business Coach Cees Stokman van Cesto Training & Coaching uit Leusden. Uit haar introductie begreep ik, dat Cesto met een bijzondere manier van coachen in staat is, de negatieve spiraal te doorbreken.

Doen wat werkt

Na een lange periode van diverse cursussen, trainingen en begeleidingen die mij niet echt hielpen aan een positievere kijk op de dingen, was ik een beetje sceptisch over deze nieuwe wending van het verhaal, ik had al vaker gehoopt op iets of iemand die me werkelijk iets mee kon geven waar ik wat aan had, maar het bleek vaak op droge grond te vallen.

Het vinden van een nieuw bestaan

Hoe dan ook, ik denk achteraf bekeken, dat Cesto er in geslaagd is, mijn eetlust betreffende het vinden van een nieuw bestaan weer te doen terugkeren. Heel simpel, als je je eetlust maar terug hebt, volgt de rest vanzelf. Het is voor mij werkelijk verbazend, om te zien, dat ook mijn sociale leven in positieve zin veranderd is, ook dit als exponent van de positieve kijk op de dingen die Cees mij (en ik moet zeggen met veel geduld en beleid) stapje voor stapje weer terug heeft gegeven.

Valkuilen tellen

Nu, terugkijkend op mijzelf in die beginperiode, was ik cynisch en bijzonder negatief, door al mijn teleurstellingen en slechte ervaringen. Cees hielp mij, door een voor een de positieve  en leuke dingen uit mijn verleden naar voren te halen, om een  “springplank” van te bouwen voor een nieuwe start. Hij liet me langs de obstakels kijken, naar de mogelijkheden, en vervolgens eroverheen, naar mijn geplande bestemming, en nadenken over hoe daar te komen, in plaats van de valkuilen  op de weg te tellen.

Ontwikkelen van eigen ideeën naar zelfstandig ondernemerschap

Dit alles met veel tact, maar soms ook confronterend. Hij liet me vrij in het ontwikkelen van mijn eigen ideeën en gedachten, zo nu en dan sturend waar dat nodig was. Hij was erg eerlijk, open en soms heel direct in de gesprekken die we samen hadden. Het waren echte coachingsgesprekken, die we hadden, een dialoog in een prettige ontspannen sfeer, vaak niet eens over werk, maar meer over de zaken die mij in de weg staan of stonden, ook op persoonlijk vlak.

Om daar met iemand over te praten, vergt vertrouwen en een persoonlijke band, en daar nam Cees in de gesprekken ook de ruimte voor. Uiteindelijk werd voor mij duidelijk, dat ik mijzelf niet moest gaan parkeren in een kantoorbaan, maar volgen wat ik eigenlijk graag wil, daarna, daaroverheen, uiteindelijk.

Ik heb mijn nieuw bestaan richting gegeven door het starten van een een eigen onderneming, en verlaat nu de begeleiding van Cees om, met hulp van het startersprogramma van de gemeente Amersfoort te beginnen met het uitwerken van mijn plannen om binnenkort een eigen bedrijf op te richten.

Gericht op passie.

Cesto Training & Coaching uit Leusden richt zich op je passie, de dingen die voor jou echt belangrijk zijn in je leven, en gebruikt dit als motivatie voor jezelf om over de negatieve ervaringen, die je onbewust  weer voor je uitprojecteert, een doel te kiezen dat haalbaar lijkt.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Management / Executive Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 

Lees HIER wat klanten vinden van Cesto Training & Coaching Leusden

 

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz