Minder mobiel, maar niet debiel …

Wat aan mijn re-integratie coaching vooraf ging …

Na een (management) carrière van ruim 10 jaar werd bij mij een spierziekte ontdekt met dusdanige klachten dat doorgaan in mijn huidige werk onmogelijk was. Na anderhalf jaar vooral bezig te zijn geweest met het inregelen van medicatie kwam toch de behoefte weer boven water om ook zakelijk wat te gaan doen. Maar hoe doe je dat?

Een flinke knauw in mijn zelfvertrouwen

Tegelijkertijd met die onzekerheid had het zelfbeeld en zelfvertrouwen ook een flinke knauw gehad waardoor ik besefte dat ik hulp nodig had. Op aanraden van het UWV kwam ik in contact met Cesto Training & Coaching uit Leusden (Cees) en zijn we een re-integratie traject ingegaan in de hoop dat het uit zou monden in een (deels) arbeidsgeschiktheid en liefst een passende functie. Ik wou dat heel graag proberen, ondanks mijn beperkingen.

Minder mobiel, maar niet debiel …

Het re-integratie doel is helaas niet haalbaar gebleken vooral door mijn belastbaarheid. Twee ochtenden van 9 tot 12 meedraaien bij een communicatiebureau en wat andere ondernemers blijkt gemiddeld uitdagend genoeg. Toch heeft het traject met Cesto mij veel opgeleverd. Door de sparring met Cees en de contacten uit zijn netwerk heb ik gemerkt dat ik toch nog veel toe kan voegen aan een organisatie en de verschillende ondernemers. Van mijn ziekte werd ik wel minder mobiel, maar gelukkig niet debiel!

Geprikkeld en uitgedaagd

Het feit dat ik niet uitsluitend thuis zit en wordt geprikkeld en uitgedaagd om mijn kennis en vaardigheden op slimme wijze in te zetten geeft me veel positieve energie en eigenwaarde. Ondertussen is de re-integratie veranderd in een soort gelijkwaardige samenwerking en zo presenteren we dat zelf ook; dat voelt goed.

Zelfvertrouwen en uitstraling

Qua zelfvertrouwen en uitstraling herkennen sommigen mij niet meer terug ten opzichte van anderhalf jaar geleden. Door de specifieke manier van werken van Cees, het gewicht dat hij meebrengt in de discussies, en de koppeling die hij vanuit zijn netwerk heeft weten te realiseren is voor mij in ieder geval de juiste mix geweest om toch nog met een goed gevoel heel beperkt, toch zakelijk bezig te zijn.

De conclusie over mijn re-integratie coaching

Ik heb ook ruim 10 jaar HR ervaring en denk dus iets zinnigs te kunnen zeggen over waar Cees het meest effectief is. Ik zou hem niet voor elk probleem aanraden; want voor veel mensen zou zijn aanpak juist negatief kunnen werken omdat hij niet werkt volgens de bekende stramienen.

Ik zou Cesto aanraden voor mensen die:

  • Als professional op een redelijk hoog niveau hebben gefunctioneerd,
  • Om welke reden dan ook het roer radicaal om moeten gooien,
  • Voor wie de gebaande paden eigenlijk niet geschikt zijn vanwege de uitdaging en/of hun karakter; m.a.w. een sterke eigen mening hebben en een ambitieuze doelstelling nastreven,
  • Baat hebben bij een re-integratie coaching dat deels intuïtief, maar volledig op maat wordt ingestoken,
  • Voor wie ook het netwerk van Cesto relevant kan zijn,
  • En die bereid zijn daarin te investeren.

Ik kijk terug op een succesvol re-integratietraject en hoop dat mijn bijdrage aan deze website ook voor anderen een eerste stap op weg naar een succesvolle toekomst kan zijn!

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Management / Executive Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 

Lees HIER wat klanten vinden van Cesto Training & Coaching Leusden

 

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz