Niets lukte om een baan te krijgen; totdat …

Om bedrijfseconomische redenen werd ik ontslagen als planner en zat ik verslagen thuis. Dit was mij nog nooit overkomen en wilde alles op alles zetten om weer aan het werk te komen, maar niets lukte. Naast het verwerken van de frustraties over de verloren baan, voegden zich al snel de frustraties rondom het zoeken naar een nieuwe baan.

Het gebeurde niet zelden, dat ik thuis, met mijn handen in het haar, uitriep: “ hoe moet dit nou verder ” ? De een wilde me niet omdat ik niet de juiste religie had, de ander vond me te oud en de derde meende dat ik niet de juiste kwalificaties had; om moedeloos van te worden …

Niets lukte om een baan te krijgen …

Door gesprekken met mijn werkcoach van het UWV ontvouwde zich een nieuwe mogelijkheid, een re-integratiebureau. Na enige omzwervingen kwam ik bij Cesto Training en Coaching uit Leusden terecht, het bureau van Personal Business Coach Cees Stokman.

Door al mijn negatieve ervaringen was ik duidelijk teleurgesteld, gedesillusioneerd en enigszins wantrouwend. Ik was al maanden aan het vechten, had al van alles geprobeerd en niets lukte. Zou dan nu opeens, door de begeleiding van een coach het allemaal wel lukken?

Het was eigenlijk mijn eer te na, maar had ik een keus? Ik had er weliswaar een hard hoofd in, maar besloot toch het avontuur aan te gaan. Elke kans, die zich voordeed wilde ik benutten en serieus onderzoeken, tegen alle twijfels in. Wat kon mij gebeuren, erger kon het niet meer worden….

Rust en openheid

In september gingen we van start. In de eerste gesprekken was mijn terughoudendheid groot en duidelijk te merken. Dit was ook soms onderwerp van onze gesprekken, maar wat vooral belangrijk was, dit kon Cees niet ontmoedigen met mij door te gaan.

We hebben samen hard aan een nieuwe versie van mijn CV gewerkt en open gesprekken gevoerd. Met als resultaat een heel fraai CV waar ik zeer tevreden over ben. Het werken aan mijn schriftelijke presentatie heeft voor mij ook meer duidelijkheid gegeven in wat ik nu precies wil en waar ik voor sta als persoon.

Door de gesprekken constateerde ik ook, hier is iemand die niet alleen probeert je verder te helpen, maar die ook een duidelijk ander vertrekpunt heeft dan ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn contacten met instellingen als CWI en UWV. Het maakte mij rustiger en in het contact opener.

Een nieuwe baan !

Ik ontwikkelde weer zelfvertrouwen en het gaf mij goede impulsen om daadkrachtig door te gaan. Samen hebben we heldere lijnen uitgestippeld, die verder te bewandelen en in te vullen was volledig mijn eigen taak. Ik voelde ruimte en ook steun. Na een lange tijd waarin niets lukte, heb ik nu  binnen 4 maanden een fijne nieuwe baan gevonden waarbij zelfs het UWV heeft een positieve rol in gespeeld.

Misschien was het uiteindelijk zonder Cesto ook ooit wel een keer gelukt, maar ik ben zeker dat ik zonder dit contact niet zo snel mijn moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen had teruggevonden.

Een perfecte ervaring!

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz