Solliciteren – even bellen voor een nieuwe baan

Vanaf het begin al had ik het gevoel, dat je als Personal Business Coach zeer geïnteresseerd was in mij als persoon en het een uitdaging vond om mij op een actieve manier via re-integratie coaching weer aan het werk te krijgen, terwijl ik gewend was om op de gebruikelijke manier te solliciteren.

Knelpunten bij solliciteren

Al snel had je door waar de knelpunten bij het solliciteren lagen. Hoewel ik het niet gewend was, heb je mij kunnen overtuigen om te solliciteren door de bedrijven van mijn keuze te gaan bellen met de bedoeling om samen met personeelszaken mijn CV te bespreken.

Het bellen waar ik vreselijk tegenaan zat te hikken, maar heeft er wel in geresulteerd dat ik het hoofd personeelszaken van de verschillende bedrijven aan de lijn heb gekregen op zoek naar mijn nieuwe baan, en dat ik kon solliciteren met een verwijzing naar het telefoongesprek die ik met hen gevoerd had.

Uitzicht op vaste baan

Eigenlijk begon ik net een beetje op dreef te komen met deze manier van solliciteren toen ik via mijn persoonlijk netwerk werd benaderd voor een baan in Amersfoort op een DTP/Repro afdeling. In eerste instantie voor 3 maanden maar met uitzicht op een vast baan !

Ook heb ik veel gehad aan de informatie die ik over effectief solliciteren regelmatig toegestuurd kreeg.

Verder was je een prettig persoon met humor, maar ook serieus en doortastend.

Cees, langs deze weg wil ik je voor bovenstaande nog hartelijk bedanken.

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en structuur aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen.

Voor een afspraak bel 06 - 23310515 of mail naar info@cesto.biz