Solliciteren – dromen, durven, DOEN !

Bepakt met mijn CV en mijn sollicitatiebrieven arriveerde ik bij Cesto Training & Coaching in Leusden omdat ik had op internet had gelezen dat Cesto erg resultaatgericht werkt en effectief is.

Manier van coaching

Personal Business Coach Cees vertelde over zijn manier van coaching en dat klonk veelbelovend. Een gezonde balans tussen hoofd, hart en handen, helemaal goed dacht ik. Ik was namelijk al zo’n twee jaar bezig om een gepaste baan rond Amersfoort te vinden, tot nog toe geen resultaat. Ik had een goede CV, mijn brieven waren gemotiveerd. Wat nog meer? Ik heb verteld dat ik het moeilijk vond om concreet mijn verhaal te vertellen en voelde me onzeker waardoor mijn boodschap vaak onsamenhangend en langdradig werd. Cees vertelde dat je gericht je pijlen gaat afschieten tijdens het solliciteren, heel doelgericht.

Doelgericht solliciteren in de regio Amersfoort

Tijdens het solliciteren kom je niks halen, je komt wat brengen. Dit betekent dat je niet alleen sollicitatiebrieven verstuurt maar ook gaat netwerken en gaat bellen met de eventuele toekomstige werkgevers. Dit doe je niet 1 uurtje per dag maar elk vrij moment van de dag, je moet er echt helemaal inzitten. Want het richten van je pijlen kost volledige concentratie, en oefening baart kunst ! Three, Two, One, Go…………..!

Op bezoek bij de werkgever

Zo zat ik bij een directeur van een school. Doodeng, want ik had deze afspraak geregeld dus ik moest vragen stellen. Achteraf een leuke ontmoeting en kennismaking met de school en met mezelf in zo’n situatie. Mijn zekerheid groeide steeds meer en de vaart kwam er goed in.

Op een verjaardag vertelde ik van mijn zoektocht naar werk en degene met wie ik sprak bood spontaan aan om eens te komen kijken op haar werk. En toen kwamen ook de uitnodigingen om te komen solliciteren door de bus, en nog een, en nog een. Dit betekende erop uit en minder tijd voor het surfen op zoek naar werk.

Maar de gesprekken waren leuk en ik kreeg een beter beeld van welke organisatie je aanspreekt en welke niet. Ook de afwijzingen kwamen, maar hier ging ik nu anders mee om en vroeg door naar andere mogelijkheden binnen deze instelling en de volgende dag had ik de baan die ik leuk vind, binnen mijn mogelijkheden en met doorgroeimogelijkheden binnen de instelling, hoera!!!!!

Doorlopend contact met de coach

Tijdens dit hele proces kon ik Cees ten alle tijd raadplegen zowel tijdens de afspraken via de telefoon, heerlijk om zo’n Personal Business Coach tot mijn beschikking te kunnen hebben en had deze ontmoeting niet willen missen. Cees maakt waar daar waar hij voor staat.

Hij focust zich op het nu, en haalbare doelen. Hij stimuleert respectvol en effectief wat mogelijk is, en doet bewust een beroep op het nemen van je persoonlijke verantwoordelijkheid. En deze persoonlijke verantwoordelijkheid biedt mogelijkheden tot verandering en persoonlijke groei. Als je je vrij voelt om dat te doen wat je wilt, dan krijg je …

Voor vormen van coaching klik op:

 Personal Business Coaching

 Outplacement Coaching

 Re-integratie Coaching

 Carrière / loopbaancoaching

 Management Coaching

Klik voor meer klantervaringen naar: klantervaringen

<< Terug naar overzicht

Over Cesto

Cesto Training & Coaching biedt inspiratie, focus, en verdieping aan ondernemers en hogeropgeleide professionals die duurzaam willen of moeten veranderen. Van klagen naar verdragen, van verklaren naar ervaren.